Navă rusească reţinută în Coreea. Tensiuni la Moscova

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Posibilă încălcare a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord: Ambasadorul sud-coreean la Moscova, convocat la MAE rus.

Ambasadorul Coreei de Sud la Moscova a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus, unde i s-a cerut ca Seulul să elibereze imediat nava rusă de transport 'Sevastopol', reţinută în weekend în unul din porturile sud-coreene, sub suspiciunea de a fi încălcat sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord, relatează dpa şi Interfax. Operatorul navei, Gudzon Shipping Company (cu sediul în Vladivostok/Extremul Orient rus), fusese sancţionat în urmă cu două luni de către SUA pentru comerţ ilegal cu produse petroliere cu Coreea de Nord. 

Nava a fost reţinută sâmbătă în portul sud-coreean Busan

Nava 'Sevastopol' a fost reţinută sâmbătă în portul sud-coreean Busan, a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat ce a calificat reţinerea vasului rusesc drept o acţiune 'ilegală'. 'Partea rusă a cerut ca autorităţile Coreei de Sud să ridice interdicţia faţă de nava rusă, pentru ca aceasta să poată părăsi portul' sud-coreean, subliniază comunicatul. 

Rusia şi China, care au frontieră comună cu Coreea de Nord, au relaţii relaţii relativ strânse cu regimul de la Phenian, aflat sub incidenţa mai multor serii de sancţiuni ca urmare a testelor nucleare şi cu rachete balistice. SUA au acuzat în repetate rânduri Federaţia Rusă de încălcarea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord. 'Şi nu este vorba de cazuri izolate, ci de încălcări sistematice', afirmase recent ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel