Nava rusească purtătoare de rachete Ingushetia revine la Sevastopol după ce a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:
Nava rusă Ingushetia, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Nava rusă Ingushetia, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat, pe 15.10.2021, că nava mică purtătoare de rachete Ingushetia revine la Sevastopol din Marea Mediterană, unde a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

“Echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia asigură transferul planificat al acesteia din Marea Mediterană în Marea Neagră, în punctul de dislocare permanentă. În prezent, nava se află în Marea Marmara și urmează să tranziteze Strâmtoarea Bosfor”, se arată într-un comunicat de presă al flotei preluat de agenția Tass.

Ingushetia a îndeplinit misiuni speciale în zona maritimă îndepărtată, începând din luna iulie. La începutul lunii octombrie, nava a fost înlocuită în misiune de nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a FRMN.

După transferul în Marea Neagră, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va intra în compunerea unei grupări navale și va participa la activitățile programate în cadrul verificării finale a forțelor FRMN, la încheierea perioadei de instrucție de vară.

Comentariul autorului: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol a FRMN.

Revenirea acesteia în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor.

Ingushetia, care este dotată cu complexul de rachete Kalibr-NK, a petrecut în misiune 99 de zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel