Nava purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 05.10.2021, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

Echipajul navei asigură deplasarea planificată a acesteia din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată.

Pe timpul marșului, echipajul navei va efectua un complex de exerciții navale, inclusiv de ducere a luptei pe mare, de căutare și distrugere a submarinelor, de apărare antiaeriană, de pază și apărare în timpul staționării într-o radă necunoscută, precum și de conducere a navei în raioanele cu navigație intensă.

În Marea Mediterană, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek va intra în compunerea Grupării navale operative aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În zona maritimă îndepărtată, aceasta va înlocui nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, care îndeplinește misiuni speciale în regiune din luna iulie 2021.

Comentariul autorului: Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se mai află alte trei nave de acest tip (Proiect 21631), respectiv Orekhovo-Zuevo, Ingushetia și Grayvoron.

Navele sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și se rotesc în misiune în Marea Mediterană, de regulă, la un interval de aproximativ trei luni.

 Până în prezent, Vyshny Volochek, introdusă în dotarea FRMN pe 01.06.2018, a mai îndeplinit două misiuni în Marea Mediterană. Ultima dintre acestea s-a încheiat pe 17.03.2021 și a avut o durată de 131 de zile. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel