O navă sub pavilionul R. Moldova a transportat blindate în Libia, în ciuda embargoului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Presa internațională a anunțat că o coaliție a forțelor aliate guvernului din Libia a primit un cargo militar, care include câteva zeci de mașini blindate, în ciuda faptului că asupra țării a fost impus un embargou asupra armelor. 

Nava care a transportat armamentul poartă drapelul Republicii Moldova și a sosit pe coasta Libiei din portul Samsun, Turcia.

Potrivit Reuters, forțele coaliției de guvernământ din Libia au primit, duminică, ajutor militar sub formă de armament, cât și vehicule militare în portul orașului Tripoli, care se află de câteva lun sub asediu, informează portalul Deschide.md

 

Război civil în Libia

 

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în toamna lui 2011, Libia este împărţită în două: un guvern al unităţii naţionale (GNA) cu sediul la Tripoli şi, în paralel, un guvern susţinut de mareșalul Khalifa Haftar, în estul ţării. La 4 aprilie, forțele lui Haftar au început o ofensivă pentru a cuceri orașul Tripoli.

La începutul lunii mai, purtătorul de cuvânt al GNA a declarat că administrația sa poartă negocieri cu autoritățile turcești ca să obțină „tot ce este necesar pentru a opri revolta", inclusiv ajutor militar.
Tot în 2011, după înlăturarea de la conducere și, ulterior, asasinarea lui Gaddafi, comunitatea internațională a impus asupra Libiei un embargou asupra armelor, Organizația Națiunilor Unite făcând, de atunci, în repetate rânduri apeluri pentru ca acesta să fie respectat.

Potrivit unor rapoarte ONU, forțele lui Haftar au primit în mod repetat ajutor militar și armament, inclusiv elicoptere, din partea Emiratelor Arabe Unite începând cu anul 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel