Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale

Eduard Pascu / 09 iul 2020 / 17:39

Nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa” a intrat în reparații capitale, în șantierul naval din Mangalia, pentru a fi în măsură să-și îndeplinească misiunile sale, în anii următori.

Nava a fost lansată la apă şi a intrat în compunerea Centrului de Scafandri în anul 1979. Cu facilităţi multiple în asigurarea de la suprafaţă a activităţilor subacvatice, cu camere de decompresie şi tratament, turelă de scufundare până la 120 m, instalaţie de amestec şi stocare a gazelor, această navă reprezintă un adevărat laborator plutitor care poate ajunge în cele mai îndepărtate raioane de intervenţie, transmit Forțele Navale Române. Nava este propulsată de 2 motoare diesel licență ALCO (fabricate UCM Reșița) de 3.285 CP fiecare, un generator diesel tip MB de 830 CP și două generatoare diesel tip MB 836 DB (licență MAYBACH). Viteza maximă de deplasare 24 noduri.

Are un deplasament de 1450 tone (încărcare maximă), 79 de metri lungime, 10,4 metri lățime și un pescaj de 3,6 metri. Echipajul este format din 75 de marinari.

Citește și: Un secol de la prima navă Mărășești

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy