Nava Ever Green care a blocat Canalul Suez rămâne sub sechestru până la plata despăgubirii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un tribunal din Egipt a respins duminică o contestaţie formulată de proprietarul japonez al navei ''Ever Green'', care în luna martie a blocat timp de şase zile Canalul Suez, împotriva continuării sechestrării navei de către Autoritatea Canalului Suez (SCA), transmite DPA.

La finele lunii martie, nava ''Ever Green", cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând una din cele mai aglomerate rute de navigaţie ale lumii, transmite Agerpres.

Autoritatea Canalului Suez solicită despăgubiri în valoare de 916 milioane de dolari de la proprietarul navei, firma japoneză Shoei Kisen, şi în aşteptarea plăţii sumei a sechestrat nava port-container.

Duminică, un tribunal de apel din oraşul Ismailia a hotărât că nu are compentenţă asupra cazului, respingând o contestaţie formulată de proprietarii japonezi ai navei împotriva sechestrării navei, şi în consecinţă a transferat cazul la tribunalul de primă instanţă, a declarat avocatul SCA, Naser Farag. În replică, unul din avocaţii proprietarilor navei susţine că orice decizie a unui tribunal inferior va putea declanşa contestaţii formulate de ambele părţi, ceea ce înseamnă că disputa juridică se va prelungi.

Blocarea Canalului Suez a perturbat unele lanţuri mondiale de aprovizionare, în condiţiile în care fluxurile mondiale de transport erau oricum afectate de pandemia COVID-19. Prin canalul Suez tranzitează circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere şi circa 12% din comerţul global de bunuri.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. În 2020, au trecut prin această cale maritimă cel puţin 18.840 de nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel