Nava de transport rapid expediționar, USNS Carson City a ajuns în Sudan după zece ani de embargou

Eduard Pascu / 25 feb 2021 / 08:44
USNS Carson City  Sursa foto: Twitter
USNS Carson City Sursa foto: Twitter

O navă americană a andocat în portul sudanez de la Marea Roșie, pentru a spori securitatea maritimă în regiune, a declarat miercuri Ambasada SUA în Sudan.

Vizita vine după zece ani de la embargoul impus de SUA asupra Sudanului și are ca scop consolidarea parteneriatului militar dintre cele două țări, transmite Anadolu.

”Nava de transport rapid expediționar al Comandamentului Militar Sealift, USNS Carson City a ajuns în Portul Sudan. Aceasta este prima navă a US Navy care a ajunge în Sudan în ultimii zece ani și evidențiază disponibilitatea Forțelor Armate ale Statelor Unite de a-și consolida parteneriatul cu Forțele Armate Sudaneze”, se arată în comunicatul ambasadei.

În ianuarie anul acesta, comandantul adjunct al US Africa Command, ambasadorul Andrew Young și directorul de informații, contraamiralul Heidi Berg, au vizitat capitala Sudanului, Khartoum pentru a extinde angajamentul cooperativ. Vizita a venit după ce, în decembrie trecut, SUA a eliminat Sudanul de pe lista țărilor care sponsorizează terorismul și a facilitat asistența financiară în contextul crizei economice.

Rusia și Sudanul au semnat, de asemenea, un acord militar în decembrie anul trecut, permițând Moscovei să înființeze o bază navală în apele teritoriale sudaneze din Marea Roșie.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy