Nava de patrulare Vasily Bykov a Flotei din Marea Neagră va întări gruparea navală rusă din Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:
Nava Vasily Bykov
Nava Vasily Bykov

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 19.05.2021, nava de patrulare Vasily Bykov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

În perioada următoare, nava urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Astfel, Vasily Bykov revine în Marea Mediterană, după o pauză de 147 de zile. În anul 2020, nava de patrulare a îndeplinit un marș de instrucție cu durata de 188 de zile, în care a parcurs aproximativ 5.000 de mile marine.

Vasily Bykov a ieșit din Marea Neagră pe 18 iunie și a revenit în zonă pe 22.12.2020. În acest interval, s-a deplasat în Marea Baltică, unde a participat la Parada Navală Principală organizată la Sankt Petersburg cu ocazia Zilei Forțelor Navale. Ulterior, în luna august, nava a fost transferată, pe apele interne, în Marea Albă, pentru testarea armamentelor. Nava s-a întors la Baltiysk, de unde a efectuat marșul interflote, îndeplinind misiuni de pregătire pentru luptă în Oceanul Atlantic și în Marea Mediterană.

Nava de patrulare Vasily Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk și este purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.  

În prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană include mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care fregata Amiral Makarov, care asigură și conducerea grupării, submarinul Stary Oskol și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel