Nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră a ieșit în larg pentru exerciții de pregătire pe mare

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 12.03.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit pe mare pentru desfășurarea elementelor misiunii de curs K-2, respectiv “Navigația și ducerea luptei în mod independent de către o navă”.

Într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre, echipajul crucișătorului va desfășura un complex de exerciții navale, precum și activități de întărire a coeziunii.

Pe timpul activităților practice, personalul crucișătorului Moscova urmează să execute antrenamente de apărare antiaeriană, activități de luptă pentru vitalitatea navei, exerciții de întrebuințare a mijloacelor de război electronic, precum și misiuni de asigurare a pazei și apărării navei în timpul traversării mării și staționării la ancoră într-o radă necunoscută.

Potrivit sursei ruse, una dintre etapele activităților de pregătire pentru luptă va consta în verificarea procedurilor de întrebuințare a complexului principal de rachete al navei.

După finalizarea activităților de pregătire, crucișătorul va reveni în punctul de dislocare permanentă din Sevastopol.

Comentariul autorului: Crucișătorul purtător de rachete Moscova, care face parte din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol, este nava amiral a FRMN și singura navă de rang I din dotarea acesteia.

Înainte de ieșirea pe mare, echipajul crucișătorului a îndeplinit misiuni speciale de curs de tip K-1 (pregătirea navei pentru luptă și marș), care reprezintă începerea în fiecare an a unei prime etape în sistemul de admitere a marinarilor la îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

În ultima parte a anului 2020, nava a revenit în serviciul de luptă, după o perioadă lungă de inactivitate de peste patru ani, în care a fost supusă unui proces de reparare și refacere a capacității de luptă.

Probabil, în perioada următoare, crucișătorul va reveni și în prim-planul activităților de pregătire pentru luptă ale FRMN. Este posibil ca, în lunile următoare, nava să fie deplasată și în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel