NATO solicită ocupantului rus să elibereze Crimeea

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele Comitetului Militar al NATO, Sir Stuart Peach
președintele Comitetului Militar al NATO, Sir Stuart Peach

Alianța Nord-Atlantică a cerut Rusiei să elibereze Crimeea ocupată și să înceteze sprijinirea militanților înarmați din Donbas, a declarat președintele Comitetului Militar al NATO, Sir Stuart Peach, la o întâlnire a șefilor de stat major ai statelor NATO la Bruxelles, relatează Pagina de Rusia.

„Doar pentru a clarifica: Alianța nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a peninsulei Crimeea. Continuăm să cerem Rusiei să se retragă și să nu mai sprijine militanții din estul Ucrainei", a spus Peach.

„De asemenea, chemăm Rusia să elibereze marinarii și navele ucrainene capturate în noiembrie anul trecut, lângă Marea Azov", a adăugat el.

În cadrul reuniunii de ieri a fost discutată în mod separat problema cooperării dintre NATO și Ucraina. La întâlnirea NATO de la Burxelles a participat și Viktor Mujenko, care până ieri a fost șeful Statului Major General al Forțelor Armate ucrainene.

Comitetul Militar al NATO se întrunește de cel puțin trei ori pe an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel