Marea Britanie nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus și condamnă violența autorităților

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie, prin vocea secretarului de stat pentru Afaceri Externe, a anunțat luni că respinge rezultatul recentelor alegeri prezidențiale din Belarus și condamnă actele de violență ale autorităților împotriva protestelor pașnice.

Secretarul pentru Afacri Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, solicită sondarea independentă prin intermediul OSCE a „discrepanțelor” voturilor și „represiunea” demonstrațiilor. Acesta a spus că "Lumea a urmărit cu groază violența folosită de autoritățile din Belarus pentru a suprima protestele pașnice care au urmat acestor alegeri prezidențiale frauduloase. Marea Britanie nu acceptă rezultatele. Avem nevoie urgentă de o anchetă independentă prin intermediul OSCE cu privire la discrepanțele care au dus la un rezultat nedrept, precum și represiunea cruntă care a urmat."

Raab a subliniat că Marea Britanie va colabora cu partenerii internaționali pentru a sancționa pe cei responsabili și „va ține cont de autoritățile din Belarus”, transmite Anadolu.

În rezultatele alegerilor oficiale lansate vineri, președintele belarus, Alexander Lukashenko, a câștigat cu 80,1% din voturi, în timp ce liderul opoziției, Svetlana Tikhanovskaya, a ocupat locul doi, cu doar 10,12%.

De atunci, sute de mii oameni au demonstrat împotriva lui Lukașenko, strigând lozinci și purtând steagul roșu și alb pe care Belarusul l-a folosit înainte de 1995.

Citește: Kremlinul a desfășurat trupe ale Gărzii Naţionale Ruse la granița cu Belarus (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel