NATO, primele livrări către armata ucraineană

Sebastian Florea |
Data publicării:

NATO va livra luna aceasta armatei ucrainene echipamente de comunicaţii.

NATO va livra luna aceasta armatei ucrainene echipamente de comunicaţii sigure, a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o întâlnire la Bruxelles cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko pe a cărei agendă s-a aflat recenta confruntare ruso-ucraineană din Marea Azov, informează Reuters.

Stoltenberg şi-a exprimat cu acelaşi prilej respectul faţă de 'calmul şi reţinerea' de care a dat dovadă Ucraina în cursul crizei şi a reiterat susţinerea NATO faţă de aspiraţiile acesteia de a adera la Alianţă, perspectivă căreia Moscova i se opune cu vehemenţă. Livrarea de echipamente de comunicaţii anunţată joi de secretarul general al NATO face parte dintr-un pachet de asistenţă în valoare de 40 de milioane de euro promis de aliaţi pentru întărirea forţelor armate ale Kievului.

Rusia a rezistat apelurilor internaţionale la eliberarea celor trei nave ucrainene şi a echipajelor acestora sechestrate în noiembrie în Strâmtoarea Kerci prin care se face accesul în Marea Azov, în apropiere de peninsula ucraineană Crimeea anexată în 2014 de Moscova. Preşedintele ucrainean a subliniat joi că prioritatea absolută a ţării sale este recuperarea echipajelor celor trei nave. Liderii Uniunii Europene vor discuta despre conflictul ruso-ucrainean la dineul de lucru de joi seara de la Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel