NATO, primele livrări către armata ucraineană

Sebastian Florea / 13 dec 2018 / 14:51

NATO va livra luna aceasta armatei ucrainene echipamente de comunicaţii.

NATO va livra luna aceasta armatei ucrainene echipamente de comunicaţii sigure, a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o întâlnire la Bruxelles cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko pe a cărei agendă s-a aflat recenta confruntare ruso-ucraineană din Marea Azov, informează Reuters.

Stoltenberg şi-a exprimat cu acelaşi prilej respectul faţă de 'calmul şi reţinerea' de care a dat dovadă Ucraina în cursul crizei şi a reiterat susţinerea NATO faţă de aspiraţiile acesteia de a adera la Alianţă, perspectivă căreia Moscova i se opune cu vehemenţă. Livrarea de echipamente de comunicaţii anunţată joi de secretarul general al NATO face parte dintr-un pachet de asistenţă în valoare de 40 de milioane de euro promis de aliaţi pentru întărirea forţelor armate ale Kievului.

Rusia a rezistat apelurilor internaţionale la eliberarea celor trei nave ucrainene şi a echipajelor acestora sechestrate în noiembrie în Strâmtoarea Kerci prin care se face accesul în Marea Azov, în apropiere de peninsula ucraineană Crimeea anexată în 2014 de Moscova. Preşedintele ucrainean a subliniat joi că prioritatea absolută a ţării sale este recuperarea echipajelor celor trei nave. Liderii Uniunii Europene vor discuta despre conflictul ruso-ucrainean la dineul de lucru de joi seara de la Bruxelles.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy