NATO organizează exerciţiul naval Dynamic Mongoose în largul coastelor Islandei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Nave de suprafaţă, submarine, avioane şi militari din mai multe state membre ale NATO participă de luni la exerciţiul 'Dynamic Mongoose' în largul coastelor Islandei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice.

Submarine din Franţa, Germania, Norvegia, Regatul Unit şi SUA, sub Comandamentul pentru submarine al NATO se alătură unor nave militare de suprafaţă din Canada, Norvegia, Regatul Unit şi SUA. În calitate de ţară-gazdă, Islanda furnizează sprijin logistic la Reykjavik.

În total, la exerciţii vor lua parte cinci nave de suprafaţă, cinci submarine şi cinci avioane de patrulare.

,,Dynamic Mongoose va asigura că rămânem pregătiţi pentru operaţiuni în timp de pace, criză şi conflict. În această privinţă, apreciez sprijinul deosebit al ţării-gazdă Islanda şi al acelor ţări care au contribuit cu forţe'', a spus viceamiralul Keith Blount, şef al Comandamentului maritim aliat al NATO, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel