NATO nu poate rămâne în urmă. La Summitul din SUA se așteaptă două decizii majore: Consolidarea apărării antiaeriene a NATO și creșterea sprijinului pentru Ucraina (D-SG Mircea Geoană)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Patriot, sursă foto: Raytheon
Patriot, sursă foto: Raytheon

Următorul summit al liderilor NATO, care are loc la Washington în iulie 2024, va avea ca obiectiv stabilirea unei formule pentru creșterea apărării antiaeriene a statelor NATO, dar și pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina.

În timpul unei reuniuni a Comitetului militar al NATO desfășurată la sediul principal de la Bruxelles, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat care vor fi prioritățile entru Summit-ul de la Washington DC din iulie 2024.

NATO Deputy Secretary General, Mircea Geoană; (SACEUR) the Supreme Allied Commander Europe, Generalul Chris Cavoli și Președintele Comitetului Militar al NATO Amiralul Rob Bauer

"La summitul din acest an de la Washington, vom merge mai departe. Vom face tot ce este necesar pentru securitatea cetățenilor noștri, a statelor noastre și a sistemului internațional bazat pe reguli", a spus Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al Alianței, la summit se va discuta despre consolidarea  apărării colective, în special a apărării antiaeriene și antirachetă. De asemenea, una dintre priorități va fi sprijinirea Ucrainei.

”Ne vom consolida apărarea colectivă, în special apărarea antiaeriană și antirachetă. Ne vom spori sprijinul pentru Ucraina”.

„Prima ședință a Consiliului NATO -Ucraina în formatul șefilor de stat major este o altă dovadă a sprijinului nostru constant, pentru că și ucrainenii luptă împreună cu noi. Vom coopera și mai strâns cu partenerii noștri din întreaga lume, ", a adăugat oficialul.

La reuniunea Consiliului Ucraina-NATO este prezent - în format online - și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerî Zalujnîi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel