NATO. Meleşcanu, întâlnire cu ambasadorul Muntenegrului, Goran Poleksic

DefenseRomania Team / 19 iul 2018 / 19:45
Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit în audienţă, joi, pe ambasadorul Goran Poleksic.

Ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa pe care ţara noastră o va acorda regiunii Balcanilor de Vest pe durata mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru 2019.

În ceea ce priveşte parcursul european al Muntenegrului, şeful diplomaţiei române a reconfirmat susţinerea fermă atât la nivel politic, cât şi tehnic pentru aderarea Muntenegrului la UE, cât mai curând posibil, pe baza meritelor proprii şi îndeplinirii criteriilor de aderare, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Meleşcanu a exprimat aprecieri pentru conduita Muntenegrului în calitate de membru al NATO, după aderarea, în urmă cu un an, obiectiv pe care România l-a susţinut activ pe tot parcursul negocierilor cu Alianţa Nord Atlantică. Oficialul român a reiterat importanţa majoră a opţiunii strategice clare pe care Muntenegru a demonstrat că o susţine şi a remarcat că apartenenţa la NATO a stimulat continuarea procesului consistent de reformă, benefic şi pentru succesul negocierilor de aderare la UE, aflate deja într-o fază avansată, mai arată MAE

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy