NATO: Mai multe avioane F-35 ale SUA şi Olandei au participat la misiuni aeriene în regiunea Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Aerian Aliat al NATO a precizat într-un comunicat de presă că avioane F-35 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (USAF) au zburat împreună cu cele ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze (RNLAF), dislocate în Bulgaria, pentru a desfășura misiuni aeriene în regiunea Mării Negre, la 30 mai.

,,Avioanele Alianței operează în mod regulat în regiunea Mării Negre pentru a-și perfecționa abilitățile de comunicare și creșterea interoperabilității pentru viitoarele misiuni”, precizeaeză Comandamentul Aerian Aliat al NATO.

Avioanele F-35 ale USAF, dislocate la baza aeriană Spangdahlem din Germania, au efectuat un zbor până în Bulgaria pentru a întări prezenta militară a NATO pe flancul estic.

 

Avioanele F-35 ale USAF au aterizat la Baza aeriană Graf Ignatievo, Bulgaria

 

Odată ajunse în regiune, avioanele F-35 ale U.S.A.F a luat parte alături de aeronavele F-35 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze (RNLAF), dislocate în Bulgaria, misiunii NATO de poliție aeriană.

Forțele Aeriene Regale Olandeze sunt prezente în Bulgaria cu două avioane F-35 unde iau parte la misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing), sub egida NATO.

La scurt timp după ce Rusia a început o nou agresiune militară asupra Ucrainei, Olanda a anunţat disponibilitatea de a disloca în Bulgaria aeronave F-35 Lighting II.

Dislocarea F-35 în Bulgaria reprezintă o premieră în ceea ce privește misiunea avioanelor americane de generația a V-a în Europa de Est. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel