NATO intenționează să redistribuie mai multe forțe americane în Polonia, spune ministrul rus al apărării

Eduard Pascu / 07 sep 2020 / 10:51
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu

Potrivit ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, numărul militarilor NATO desfășurați în Europa de Est a depășit cifra de 10.000 de soldați.

NATO intenționează să redistribuie un alt contingent militar american în Polonia în viitorul apropiat, a declarat ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, transmite TASS. Potrivit acestuia numărul militarilor din țările aliate NATO, care au fost desfășurați în Europa de Est, a depășit cifra de 10.000 de soldați.

"În viitorul apropiat sunt planificate să fie redistribuite unități americane suplimentare în Polonia", a adăugat Shoigu. „Sub pretextul necesității de „a constrânge strategic Rusia”, Statele Unite și alți membri ai alianței își consolidează prezența militară în Europa de Est”, a continuat ministrul.

El a spus că înmulțirea militarilor aproape de granițele rusești are loc în ciuda angajamentelor NATO de a nu desfășura „forțe militare considerabile” în apropierea liniei de contact, așa cum a fost stipulat în acordul NATO-Rusia din 1997.

"Exercițiile Comandamentului Aliat, lângă granițele rusești, aproape s-au dublat în comparație cu 2014. Scenariile lor implică desfășurarea de grupuri mari pe flancul estic al NATO", a mai adăugat ministrul apărării.

Citește și: General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy