NATO intenționează să redistribuie mai multe forțe americane în Polonia, spune ministrul rus al apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu

Potrivit ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, numărul militarilor NATO desfășurați în Europa de Est a depășit cifra de 10.000 de soldați.

NATO intenționează să redistribuie un alt contingent militar american în Polonia în viitorul apropiat, a declarat ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, transmite TASS. Potrivit acestuia numărul militarilor din țările aliate NATO, care au fost desfășurați în Europa de Est, a depășit cifra de 10.000 de soldați.

"În viitorul apropiat sunt planificate să fie redistribuite unități americane suplimentare în Polonia", a adăugat Shoigu. „Sub pretextul necesității de „a constrânge strategic Rusia”, Statele Unite și alți membri ai alianței își consolidează prezența militară în Europa de Est”, a continuat ministrul.

El a spus că înmulțirea militarilor aproape de granițele rusești are loc în ciuda angajamentelor NATO de a nu desfășura „forțe militare considerabile” în apropierea liniei de contact, așa cum a fost stipulat în acordul NATO-Rusia din 1997.

"Exercițiile Comandamentului Aliat, lângă granițele rusești, aproape s-au dublat în comparație cu 2014. Scenariile lor implică desfășurarea de grupuri mari pe flancul estic al NATO", a mai adăugat ministrul apărării.

Citește și: General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel