NATO ''a luat notă'' de decizia SUA de a-şi retrage trupele din Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

NATO a transmis joi că ''a luat notă'' de decizia SUA de a-şi retrage trupele din Siria, dar şi de anunţul Washingtonului că va continua să colaboreze cu aliaţii pentru ca teroriştii din gruparea Stat Islamic (SI) să nu câştige teren, să nu obţină finanţare şi sprijin.

,,Am luat notă de decizia Statelor Unite, inclusiv de declaraţia Casei Albe, că SUA vor continua să conlucreze cu aliaţii pentru ca SI să nu câştige teritorii, finanţare şi sprijin'', au declarat pentru EFE surse aliate.

În acelaşi timp, NATO a salutat ,,compromisul continuu al SUA faţă de coaliţia internaţională împotriva SI''.

Sursele citate au amintit că ''deşi NATO nu este prezentă în Siria'' continuă ''să aibă contribuţii importante la lupta împotriva SI'' şi s-au referit concret la noua misiune de formare a forţelor armate din Irak şi la zborurile de supraveghere cu avioane AWACS, în sprijinul coaliţiei internaţionale.

,,Trebuie să ne asigurăm că SI nu revine. Din acest motiv, activitatea noastră de consolidare a forţelor locale din Irak este importantă'', au apreciat sursele citate, care au subliniat că Alianţa Nord-Atlantică şi ţările membre au ''consultări constante'' cu privire la lupta împotriva SI, atât la nivelul NATO, cât şi în interiorul coaliţiei internaţionale.

În cadrul consultărilor constante între NATO şi SUA, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a discutat miercuri cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ''abordarea ţării sale (a SUA - n.r.) faţă de Siria'', au mai menţionat sursele citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel