NATO. Fifor - Soloch, întâlnire. Ce au discutat

Ana Ionescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Apărării, Mihai Fifor
Ministrul Apărării, Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu şeful Biroului Securităţii Naţionale din Republica Polonă (BBN), secretarul de stat Pawel Soloch, despre întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii care a avut loc joi la sediul MApN cei doi oficiali au analizat evoluţiile situaţiei de securitate din regiune, în contextul ameninţărilor complexe, de tip hibrid, atât în regiunea Mării Negre, cât şi în zona Mării Baltice.

"Agenda de discuţii s-a axat pe modalităţile concrete de colaborare între România şi Polonia în vederea implementării deciziilor adoptate la recentul Summit NATO de la Bruxelles, întăririi cooperării pe flancul estic al Alianţei, dar şi în cadrul Uniunii Europene", se precizează în comunicat.

Ministrul român al Apărării a mulţumit secretarului de stat polon pentru contribuţia adusă de ţara sa la eforturile aliate de consolidare a măsurilor de asigurare pe flancul estic prin participarea cu trupe la Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi a exprimat susţinere pentru asigurarea unei posturi aliate robuste de descurajare şi apărare. În acelaşi timp, a reiterat angajamentul României privind implementarea prezenţei aliate întărite, materializat prin participarea militarilor români la Grupul de Luptă condus de SUA, din Polonia.

În privinţa cooperării regionale, cei doi oficiali au apreciat dinamica substanţială a Iniţiativei B9, care îşi dovedeşte importanţa prin maniera în care statele participante valorizează iniţiativele avansate în cadrul acestui format de consultări.

"Cooperarea dintre România şi Polonia, în domeniul apărării, a înregistrat, anul acesta, un trend ascendent. Am co-organizat reuniunea miniştrilor apărării în formatul B9, la Bucureşti, cooperăm foarte bine şi întotdeauna ne susţinem reciproc iniţiativele în cadrul UE şi NATO. Cu acest prilej, am transmis mesajul că ţările noastre sunt principalii piloni de stabilitate de pe flancul estic al Alianţei, asigurând în acelaşi timp echilibrul şi coerenţa întregii regiuni. De asemenea, România şi Polonia rămân puternic angajate în întărirea relaţiei transatlantice, aspect esenţial pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii europene", a afirmat Mihai Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel