NATO Days, eveniment aeronautic cu 100.000 de spectatori

Bogdan Cotiga / 16 sep 2018 / 17:23
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Peste 100.000 de oameni au asistat la manifestările organizate în cadrul evenimentului 'NATO Days' desfăşurat, sâmbătă şi duminică, pe aeroportul de lângă oraşul Ostrava, în Republica Cehă.

Principala atracţie au reprezentat-o, potrivit Agerpres, demonstraţiile de zbor prezentate de piloţi din armatele mai multor state NATO, care au realizat adevărate cascadorii cu avioane de ultimă generaţie. Din spectacol nu au lipsit însă nici aparatele de zbor devenite clasice şi care, în ciuda vârstei, nu şi-au pierdut farmecul şi agilitatea. Participanţii la eveniment au putut de asemenea să viziteze şi să fotografieze mai multe aeronave militare aparţinând armatelor din statele NATO, Forţele Aeriene Române fiind reprezentate de o aeronavă Spartan.

Cel mai mare show aeronautic

Programul a mai inclus simulări ale unor operaţiuni militare şi poliţieneşti, realizate atât la sol, cât şi în aer. Participanţii la eveniment au putut să viziteze zeci de standuri ale unor cunoscuţi producători de tehnică militară. Statele Unite ale Americii au fost partenerul principal al evenimentului. Pe lângă militarii cehi şi americani, cei mai numeroşi, la 'NATO Days' au mai fost prezenţi reprezentanţi ai forţelor aeriene din alte 18 state membre ale alianţei. Evenimentul de la Ostrava, unul dintre cele mai mari show-uri aeronautice din Europa, a marcat totodată aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea forţelor aeriene ale Cehoslovaciei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy