NATO anunță că nu există nicio amenințare cu rachete balistice asupra teritoriului său

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul general Jens Stoltenberg a declarat că nu există nicio amenințare cu rachete balistice asupra teritoriului NATO.

"Când vine vorba de apărarea antibalistică în România, în situl Deveselu, bineînţeles că suntem vigilenţi, urmărim situaţia de aproape, dar nu există niciun motiv de a ne schimba nivelul de postură, pentru că nu există niciun indiciu de ameninţare cu rachete balistice asupra teritoriului NATO. Dar rămânem vigilenţi, iar radarele şi situl de la Deveselu ne dau informaţii importante şi urmărim situaţia îndeaproape", a subliniat Stoltenberg, în cadrul unei conferințe la sediul Alianței, comentând tensiunile dintre Iran și Statele Unite.

"Marea Neagră este de importanţă strategică pentru NATO. NATO şi-a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre, pe uscat, pe mare şi în aer, cu patrule aeriene mai puternice, cu o mai mare prezenţă navală, cu forţe de uscat, mai ales cu prezenţă avansată şi brigada pe care o avem la Craiova. Evaluăm constant nevoia de a ne întări prezenţa şi mai mult", a mai spus Stoltenberg, potrivit Agerpres, răspunzând unei întrebări despre necesitatea ca NATO să-şi revizuiască postura la Marea Neagră în actualul context geostrategic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel