NASAMS va închide cerul în Ucraina. SUA au semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru a produce șase sisteme NASAMS

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS
NASAMS

Departamentul apărării al SUA a semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru producerea a șase sisteme de apărare aeriană NASAMS, arată Reuters.

Primele sistemele de apărare aeriană NASAMS au sosit în Ucraina pe 7 noiembrie și și-au demonstrat din plin eficacitatea.

Surse din Pentagon au declarat pentru Reuters că a fost semnat un contract cu Raytheon Technologies pentru producerea a șase sisteme de apărare aeriană NASAMS ce vor fi trimise în Ucraina. Contractul va fi anunțat oficial marți, 6 decembrie.

Producția se va efectua în Tewksbury, Massachusetts, cu o dată estimată de finalizare la 28 noiembrie 2025.

„NASAMS sunt doar cele mai recente din larga paletă de capabilități de apărare aeriană pe care o oferim Ucrainei”, a declarat Bill LaPlante, subsecretarul pentru Apărare pentru Achiziții și Susținere.

Livrarea primelor NASAMS din noiembrie a fost, la acel moment, confirmată și de către Pentagon care a afirmat că două sisteme de rachete antiaeriene de acest tip au început să funcționeze în Ucraina.

Yurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat zilele trecute că sistemele de apărare aeriană NASAMS au doborât 100% din rachetele de croazieră .

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Cele șase sisteme NASAMS fac parte din cel de-al cincilea pachet al Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei (USAI), care a fost anunțat pe 24 august și are o valoare totală de 2,98 miliarde de dolari, potrivit unei declarații a armatei. Fondurile USAI permit administrației Biden să achiziționeze arme de la industrie, ca primă opțiune în fața variantei de a scoate arme din stocurile americane existente.

Citește și: SUA ar putea trimite, via Orientul Mijlociu, noi lansatoare pentru puternicul sistem NASAMS, destinat Ucrainei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel