Nancy Pelosi vrea o anchetă a Congresului pentru a cerceta atacul "Păpușilor lui Putin" asupra Capitoliului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Doi democrați cer Congresului SUA să cerceteze legăturile președintelui Donald Trump cu președintele rus Vladimir Putin în urma atacului asupra Capitolului din 6 ianuarie.

„Mi-ar plăcea să văd înregistrările telefonice pentru a vedea dacă vorbește cu Putin în ziua în care insurgenții au invadat Capitolul”, a declarat fosta secretară de stat Hillary Clinton pe podcastul său „Tu și cu mine amândoi”, referindu-se la ziua în care s-au confruntat susținătorii lui Trump cu poliția, în timpul asaltului asupra Congresului și care a provocat moartea a cinci persoane, transmite Anadolu.

Invitatul lui Clinton, Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, a spus: „Nu știu ce vrea Putin din punct de vedere politic, financiar sau personal, dar ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută a fost un cadou pentru Putin pentru că Putin vrea să submineze democrația în țara noastră și în întreaga lume".

Numind persoanele care au participat la revoltă „Păpușile lui Putin”, ea a spus că există o voință puternică în Congres pentru a deschide o anchetă asupra relațiilor dintre Trump și Putin.

Clinton a scris ulterior pe Twitter „Sunt de acord cu Pelosi”, adăugând: „Congresul trebuie să înființeze un organism de anchetă precum Comisia din 11 septembrie pentru a stabili legăturile lui Trump cu Putin, astfel încât să putem repara daunele aduse securității noastre naționale și să prevenim să fie ocupată președinția din nou”.

Citește și: Asalt asupra Capitoliului: O femeie, suspectată că a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel