Nancy Pelosi vrea o anchetă a Congresului pentru a cerceta atacul "Păpușilor lui Putin" asupra Capitoliului

Eduard Pascu / 19 ian 2021 / 16:46

Doi democrați cer Congresului SUA să cerceteze legăturile președintelui Donald Trump cu președintele rus Vladimir Putin în urma atacului asupra Capitolului din 6 ianuarie.

„Mi-ar plăcea să văd înregistrările telefonice pentru a vedea dacă vorbește cu Putin în ziua în care insurgenții au invadat Capitolul”, a declarat fosta secretară de stat Hillary Clinton pe podcastul său „Tu și cu mine amândoi”, referindu-se la ziua în care s-au confruntat susținătorii lui Trump cu poliția, în timpul asaltului asupra Congresului și care a provocat moartea a cinci persoane, transmite Anadolu.

Invitatul lui Clinton, Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, a spus: „Nu știu ce vrea Putin din punct de vedere politic, financiar sau personal, dar ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută a fost un cadou pentru Putin pentru că Putin vrea să submineze democrația în țara noastră și în întreaga lume".

Numind persoanele care au participat la revoltă „Păpușile lui Putin”, ea a spus că există o voință puternică în Congres pentru a deschide o anchetă asupra relațiilor dintre Trump și Putin.

Clinton a scris ulterior pe Twitter „Sunt de acord cu Pelosi”, adăugând: „Congresul trebuie să înființeze un organism de anchetă precum Comisia din 11 septembrie pentru a stabili legăturile lui Trump cu Putin, astfel încât să putem repara daunele aduse securității noastre naționale și să prevenim să fie ocupată președinția din nou”.

Citește și: Asalt asupra Capitoliului: O femeie, suspectată că a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy