Asalt asupra Capitoliului: O femeie, suspectată că a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi
Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi

O femeie în vârstă de 22 de ani este suspectată că a intenţionat, fără succes, să vândă serviciilor ruse computerul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului de la 6 ianuarie, transmite AFP.

Potrivit actului de inculpare, consultat de AFP, Riley June Williams, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul. Imagini difuzate de postul britanic ITV arată o tânără, a cărei mamă i-a confirmat pentru ITV identitatea, îndemnând mulţimea să se îndrepte spre etajul clădirii, transmite Agerpres.

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR). Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul, a fost emis un mandat de arestare.

Biroul procurorului federal din Washington a refuzat să dea mai multe detalii. Actul de inculpare împotriva lui Riley Williams a reţinut deocamdată doar acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi furt.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei.
Autorităţile au mai procedat duminică la o serie de arestări.

Capetele de acuzare includ intrare prin efracţie, port interzis de arme, tulburarea ordinii publice sau agresarea forţelor de ordine.

Citește și: Proteste SUA. Focuri de armă în Capitoliu!

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel