Naguma, miracol economic cu licitația pentru măști

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Naguma Medical Supply, parte a grupului InteRo, ne-a informat că a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști 3 PLY, oferind cel mai mic preț, respectiv 0,64 RON plus TVA pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate. Măștile achiziționate vor fi distribuite gratuit de către Minister unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. 

Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane RON, respectiv 1,68 RON per mască. La licitație au participat 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply SRL a primit cel mai mare punctaj. 

„Am oferit măști de calitate la un preț foarte bun, generând statului român economii de 120 milioane RON (echivalentul a aproximativ 25 milioane euro). În aceste condiții excepționale, timpul de reacție este esențial și, dincolo de calculele pragmatice de business și conflictele inerente într-o piață concurențială liberă, trebuie să avem cu toții în vedere prioritatea numărul 1 – sănătatea populației, care trebuie protejată”.

DC News a adresat mai multe întrebări către Naguma Medical Supply privind licitația, chestiuni la care am primit un punct de vedere fără nicio legătură.

Mai mult pe DC News

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel