Muntenegru vrea să se alăture Centrului NATO pentru Cyber Defence

Cristian Soare / 23 iul 2018 / 14:29

Muntenegru urmează să se alăture centrului NATO de apărare cibernetică după ce în ultimii ani a suferit o serie de atacuri cibernetice, despre care se crede că au provenit din Rusia.

Muntenegru urmează să adere la centrul de apărare cibernetic al NATO, cu sediul în Estonia până în anul 2019, pentru a-și îmbunătăţii capacităţiile de protecție cibernetică după ce a suferit o serie de atacuri în perioada 2016-2017, potrivit publicaţiei Balkan Insight.

Guvernul a aprobat aderarea Ministerului Apărării și semnarea celor două memorandumuri privind stabilirea unor operațiuni și relații funcționale cu Cyber Defense Cooperativa Centrul de Excelenta al NATO, cu sediul la Tallinn.

Documentele privind aderarea vor fi semnate în această vară, iar Muntenegru urmează să se alăture grupului de apărare cibernetică în 2019

Aderarea la Centrul de Apărare Cibernetică va permite Muntenegrului construirea și dezvoltarea capacităților naționale în domeniul securității cibernetice, pe fondul rapoartelor care arată că hackerii ruși au atacat mai multe agenții guvernamentale și publicații media online.

În documentele obţinute de reporterii de la BIRN, Guvernul din Muntenegru a afirmat că "atacurile efectuate în spaţiul cibernetic al statului Muntenegru au devenit mai complexe şi au consecinţe mai mari".

"În ultimii ani, mai ales înainte de a deveni membru al NATO, Muntenegru a fost ținta unui număr de atacuri cibernetice, motiv pentru care a trebuit să-și dezvolte propriile capacități de apărare cibernetică", a spus guvernul.

Misiunea Centrului este de a îmbunătăți capacitatea, cooperarea și schimbul de informații între națiunile membre și partenerii NATO în domeniul apărării cibernetice, prin educație, cercetare și dezvoltare, analize și consultări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy