Motorola Solutions, soluții ultramoderne. România, predispusă dezastrelor naturale

Darius Muresan |
Data publicării:

Motorola Solutions a prezentat în cadrul unei conferințe soluţii ultramoderne destinate poliţiei, pompierilor şi serviciilor de urgenţă.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul ataşatul Comercial al Ambasadei SUA Joshua Burke care a vorbit în deschiderea conferinței. Totodată, au fost prezentate soluții de ultimă generație de către Michael Kaae, Vicepreşedinte Vânzări Motorola Solutions pentru nordul şi estul Europei, Tunde Williams, Director de marketing Motorola Solutions pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, şi Maria Cristina Nitoiu, Director Regional Motorola Solutions pentru România şi Republica Moldova.

Prezentarea s-a bazat pe elemente de realitate hibridă, de inteligenţă artificială, de performanţă umană în misiuni critice şi pe abordări de design de software, precum şi detalii despre importanţa pieţei româneşti pentru Motorola Solutions.

Amenințări tot mai complexe

Organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică se află în prezent sub o presiune enormă. Ameninţările devin tot mai complexe, populaţiile cresc, bugetele se reduc. Noi, la Motorola, credem că tehnologia care oferă informaţia corectă, la momentul oportun, poate uşura această povară, în timp ce sporeşte siguranţa şi eficienţa", a declarat Maria Cristina Niţoiu, Director Regional Motorola Solutions pentru România şi Republica Moldova. "România este predispusă la o serie de dezastre naturale, în special cutremure, inundaţii, secetă şi fenomene meteo extreme, care au avut un impact major din punct de vedere fizic, social şi financiar, în ultimele decenii. De fapt, Bucureştiul este oraşul cel mai predispus la cutremur din UE, din cauza proximităţii geografice cu zona Vrancea. Echipa noastră joacă un rol vital în ceea ce priveşte furnizarea de noi concepte, produse şi servicii de ultimă generaţie care să asigure siguranţa cetăţenilor României."

”Smart connected police officer"

Printre soluții, s-a numărat și ”Smart connected police officer" în care Motorola Solutions propune un polițist  echipat cu tehnologie inovatoare, care permite agenţilor să rămână conectaţi cu centrul de comandă şi să beneficieze de o mai mare siguranţă şi eficienţă când sunt la datorie, pe teren. Soluţia include: 

Si500 Video Speaker Microphone, de la Motorola Solutions, care captează, înmagazinează, analizează şi pune la dispoziţie dovezi video cruciale. Dispozitivul combină o cameră video cu rezoluţie mare, ataşată uniformei, un microfon cu difuzor de distanţă şi o interfaţă inteligentă şi intuitivă.

Dispozitivul Motorola Solutions LEX L11 Mission Critical LTE, care a fost proiectat să furnizeze o capacitate mare de date într-o soluţie LTE de bandă largă. Dispozitivul are un design robust, uşor de operat, dar şi o calitate audio la parametri înalţi şi o platformă de comunicaţii mobile cu încriptare de tipul „end-to-end". 

Noi capabilităţi bazate pe inteligenţă artificială, cum ar fi tehnologia de tip „voice-based bot", care ascultă şi răspunde poliţiştilor aflaţi la datorie.

Motorola Solutions MTP6000 TETRA Radio, care a fost creat pentru a coordona în siguranţă, mai inteligent şi mai rapid operaţiunile din prima linie, pe baza celui mai de încredere standard de comunicare în misiuni critice destinat operaţiunilor de securitate publică.

Soluţia „Command Center Software", de la Motorola Solutions, transformă datele de mari dimensiuni în informaţii uşor de folosit. Tehnologia oferă celor din camera de control informaţii în timp real, pentru a spori nivelul de înţelegere a situaţiei, redefinind conceptul de răspuns eficient.

Centru de management

Totodată, Motorola Solutions a prezentat și o viziune extrem de modernă a unui centru de management al incidentelor bazat pe realibatea hibridă și pe realitatea augmentată.

„Centrul de Management al Incidentelor bazat pe realitate hibridă (Mixed Reality) şi pe realitate augmentată (Augmented Reality) previzionează un viitor în care informaţiile despre cei care intervin de urgenţă şi despre mediul în care ei acţionează vor fi colectate automat, la faţa locului. Punând această informaţie într-un format de realitate hibridă îi permitem coordonatorului de eveniment să vadă informaţiile mai simplu, să fie mai intuitiv pentru a lua deciziile mai rapid. Pe baza unor modele 3D, locul în care se află echipele de intervenţie şi alţi oameni poate fi văzut imediat pe diagrame live şi prin intermediul unor fluxuri video. Coordonatorul vede desfăşurarea evenimentului în timp real. Poate analiza situaţia existentă pentru a lua deciziile corecte care, apoi, pot fi transmise rapid celor care acţionează la faţa locului”, se mai precizează într-un comunicat Motorola Solutions.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel