Moscova sancţionează nouă oficiali canadieni în represalii la măsuri similare luate de Ottawa

Eduard Pascu |
Data publicării:
premierul canadian, Justin Trudeau
premierul canadian, Justin Trudeau

Rusia a anunţat luni sancţiuni împotriva a nouă înalţi oficiali canadieni, în special a ministrului Justiţiei, în represalii la măsuri similare luate de Ottawa în martie pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Într-un comunicat, diplomaţia rusă precizează că a interzis acestor nouă oficiali canadieni intrarea în Rusia ''pentru o perioadă nedeterminată'', transmite Agerpres.

Navalnîi este închis de mai multe luni într-o colonie penitenciară, la circa 100 km est de Moscova. El a fost arestat pe 17 ianuarie pe un aeroport din Moscova, la revenirea în ţară după ce a fost tratat în Germania în urma tentativei de asasinare cu agentul neurotoxic Noviciok, din august anul trecut.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost adus înapoi în colonia penitenciară Pokrov, de unde fusese transferat la mijlocul lui aprilie la un spital penitenciar după ce a ţinut greva foamei, au anunţat luni apropiaţi ai săi şi autorităţile ruse, transmit AFP şi Reuters.

"Bloggerul Navalnîi a fost transferat către colonia penitenciară Pokrov", a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor penitenciare ruse FSIN, citat de agenţia TASS. Informaţia a fost confirmată pe Twitter de echipa opozantului.

Disidentul, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, a denunţat ca motivate politic acuzaţiile de fraudă datând din 2014 pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi jumătate, verdict criticat de altfel şi pe plan internaţional.

Serviciile penitenciare ruse au anunţat la 19 aprilie că au decis să-l transfere pe Navalnîi, care era de trei săptămâni în greva foamei, la un spital pentru deţinuţi, apreciind că starea sa de sănătate este "satisfăcătoare". Potrivit aceleiaşi surse, "cu acordul pacientului, i s-a prescris o terapie pe bază de vitamine". Navalnîi anunţase la 31 martie că încetează să mai mănânce în semn de protest pentru că i se refuză accesul la un medic din afara închisorii, în care să aibă încredere şi care să-l trateze pentru dureri acute de spate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel