Moscova, preocupată de creşterea numărului de victime în rândul civililor din Nagorno-Karabah

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de victime în rândul populaţiei civile în conflictul dintre forţele separatiste armene în Nagorno-Karabah şi armata azeră pentru a opta zi consecutiv, relatează AFP

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a avut duminică o convorbire telefonică cu omologul său armean Zohrab Mnatsakanian, a reiterat, de asemenea, apelul său la ''încetarea focului cât mai curând posibil'', a indicat Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, potrivit unui comunicat.

Armenia a decretat duminica trecută legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunţat o mobilizare parţială a armatei, transmite Agerpres.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele. 

Citește și: Frontul din Karabah. Cea mai sângeroasă zi: Zeci de soldați uciși și avioane doborâte

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel