Moscova, preocupată de creşterea numărului de victime în rândul civililor din Nagorno-Karabah

Eduard Pascu / 04 oct 2020 / 22:29

Rusia şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de victime în rândul populaţiei civile în conflictul dintre forţele separatiste armene în Nagorno-Karabah şi armata azeră pentru a opta zi consecutiv, relatează AFP

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a avut duminică o convorbire telefonică cu omologul său armean Zohrab Mnatsakanian, a reiterat, de asemenea, apelul său la ''încetarea focului cât mai curând posibil'', a indicat Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, potrivit unui comunicat.

Armenia a decretat duminica trecută legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunţat o mobilizare parţială a armatei, transmite Agerpres.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele. 

Citește și: Frontul din Karabah. Cea mai sângeroasă zi: Zeci de soldați uciși și avioane doborâte

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy