Moscova consideră că noul buget militar al SUA urmărește să atragă Rusia, China și Iran într-o cursă a înarmărilor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Momentul în care preşedintele Donald Trump a promulgat bugetul apărării SUA pe 2019
Momentul în care preşedintele Donald Trump a promulgat bugetul apărării SUA pe 2019

Creșterea cheltuielilor militare americane are scopul de a atrage Rusia, China și Iranul într-o nouă spirală a cursei înarmărilor, au declarat marți mai mulţi experții rusi chestionați de TASS.

Președintele american Donald Trump a semnat luni nouă lege a bugetului apărării în valoare de 716 miliarde dolari pentru anul fiscal 2019 (care intră în vigoare începând cu 1 octombrie) şi este cu 16 miliarde dolari mai mare faţă de anul precedent.

În mod special, Statele Unite vor să cheltuiască 40 de miliarde de dolari pentru modernizarea Forței Aeriene și vor aloca 65 milioane de dolari pentru a dezvolta noi focoase nucleare pentru rachetele balistice lansate submarin.

Personalul Armatei SUA va fi suplimentat și el cu aproximativ 16.000 de militari.

Potrivit redactorului șef al revistei naționale de apărare a Rusiei, Igor Korotchenko, ,,acesta este într-adevăr cel mai mare buget militar american care susține pretențiile Statelor Unite pentru conducerea globală."

,,Dar aceasta nu este doar o amenințare a utilizării forței militare: americanii au nevoie de forța militară pentru a-și stabili pretenţiile economice. În special, ei trebuie să impună o nouă spirală a cursei înarmărilor atât Moscovei, cât și Beijingului, pentru a-și epuiza sistemele economice și financiare."

Igor Korotchenko este de părere că noul buget militar american ,,vizează China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord."

În plus, cu aprobarea noului buget, Trump își îndeplinește promisiunile față de electoratul său, a spus expertul.

,,De asemenea, ar trebui să vedem bugetul prin prisma alegerilor pentru Congres și a alegerilor prezidențiale care vor veni peste câțiva ani.Trump a fost susținut atât de armată, cât și de complexul militar industrial, care este electoratul său. Cu noul buget, Trump își îndeplinește obligațiile față de acest electorat ", a spus Korotchenko.

Expertul Centrului pentru Analiza Strategiilor și Tehnologiilor, Andrei Frolov este de acord că o sarcină majoră pentru Trump în elaborarea noului buget este de a-și susține electoratul.

,,Trump îndeplinește în mod constant tot ce a spus înainte de alegeri, în special, complexul industrial militar a fost întotdeauna regatul republicanilor, adică domeniul partidului său. Folosind noul buget, Trump va permite complexului industrial militar american să se simtă destul de bine ", a spus Frolov.

În ceea ce privește provocările externe ale Statelor Unite, expertul a menționat că China, Rusia și Iran au fost rivalii de bază pentru Statele Unite ale Americii.

"Americanii nu pot ignora creşterea anuală a bugetului militar al Chinei, noi am luat deja forma unei ameninţări, iar Iranul să prezentat ca un jucător independent, adică a apărut o axă a ţărilor - adversarii militari ale căror bugete cumulate reprezintă mai mult de 200 de miliarde de dolari, iar americanii trebuie să reacționeze la acest lucru, iar cel mai simplu este să-și mărească cheltuielile militare și să încerce să-și păstreze progresul tehnologic și calitativ ", a spus expertul.

Actualmente, putem spune că asistăm la o contradicţie de declaraţii

Încă din lună martie a acestui an, Moscova a respins acuzaţiile făcute Washington, cum că aceasta, prin dezvoltarea de noi arme, s-a înscris într-o cursă a înarmărilor.

,,Rusia nu are intenţia de a se lansa într-o cursă a înarmărilor", declara la acel moment purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, respingând acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora Moscova şi-ar încălca obligaţiile sale internaţionale prin dezvoltarea de noi arme.

,,Noi dezminţim categoric toate acuzaţiile conform cărora Rusia încalcă dispoziţii şi articole ale dreptului internaţional privind dezarmarea şi controlul armelor ", mai spunea Peskov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel