Monitorizarea spațiului aerian de pe flancul estic al NATO: Olanda a trimis în Polonia opt avioane de luptă F-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele olandeze F-35 au aterizat deja în Polonia. Cele opt aeronave vor fi desfășurate la Baza Aeriană Malbork. Primele patru vor monitoriza spațiul aerian de pe flancul estic al NATO, iar următoarele patru vor fi folosite într-un program de antrenament aliat pentru a spori prezența NATO pe flancul estic, a declarat Ministerul olandez al Apărării.

 

Ministerul Apărării din Olanda a precizat într-un comunicat de presă, publicat pe site-ul său, că primul avion F-35 al Royal Netherlands Air Force a aterizat deja în Polonia. Olanda a alocat opt astfel de avioane pentru această misiune.

Avioanele vor fi desfăşurate la Baza Aeriană Tactică 22 din Malbork, unde au fost staționate anterior avioane de luptă aliate din Portugalia, Turcia și Italia.

Desfăşurarea avioanelor olandeze F-35 ar urma să fie împărțita în două echipe. Prima, formată din patru aparate, va monitoriza spațiul aerian de pe flancul estic al NATO în cadrul misiunii Air Policing/Air Shielding, unde, de exemplu, vor intercepta o altă aeronavă dacă pilotul acesteia refuză să se identifice sau se apropie de spațiul aerian al țării fără permisiune.

Cel de-al doilea grup de încă patru aparate va fi folosit în cadrul programului de pregătire aliat pentru a spori prezența NATO pe flancul estic și pentru a promova cooperarea între membrii săi.

Autoritățile de la Varşovia au anunțat că Olanda va trimite F-35 în Polonia la sfârșitul lunii decembrie. Aeronavele Royal Netherlands Air Force vor fi desfăşurate în Polonia pentru misiuni de poliţie aeriană din ianuarie până în martie 2023. Olanda a mai desfășurat F-35 pentru acelaşi timp de misiuni în aprilie și mai anul trecut în Bulgaria.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel