Momentul prăbuşirii avionului F-35C pe puntea de zbor a portavionului USS Carl Vinson (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În ultimele 24 de ore, pe reţelele de socializare, a fost publicat un material video cu momentul prăbuşirii avionului de luptă F-35C pe putea portavionului USS Carl Vinson – incident aviatic care a avut loc pe data 24 ianuarie.

Acest material video a fost publicat la aproximativ două săptămâni de când pe internet a apărut o imagine în care se poate observa epava un avion de luptă F-35C plutind pe apă – aceasta era aeronava despre care Marina SUA a spus pe 25 ianuarie că a fost implicată într-un accident aviatic care a avut loc în Marea Chinei de Sud.

Amintim că, în cursul zilei de luni, 24 ianuarie, un F-35C Joint Strike Fighter al U.S. Navy a fost implicat într-un accident. Potrivit declaraţiilor Marinei SUA, accidentul a avut loc în timp avionul F-35C se pregătea să aterizeze la bordul portavionului USS Carl Vinson, care operează în prezent în Marea Chinei de Sud.

Înainte de a cădea în apele Mării Chinei de Sud, avionul F-35C a lovit puntea portavionului USS Carl Vinson, incident care a dus la rănirea a șapte militari. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp.

 

Marina militară a SUA a confirmat că înregistrarea este autentică, dar face o investigaţie asupra publicării neautriuzate a acesteia

 

La câteva ore după publicarea acestei înregistrări video – care surprinde momentul prăbuşirii avionului F-35C pe putea portavionului USS Carl Vinson – Marina SUA a confirmat că înregistrarea este autentică și că distribuirea acesteia nu a fost autorizată.

"Am luat cunoștință de faptul că a avut loc o difuzare neautorizată de imagini video realizate cu camerele de la bordul USS Carl Vinson (CVN 70) în timpul prăbușirii aparatului F-35C Lightning II, care a avut loc pe 24 ianuarie, în Marea Chinei de Sud. Sunt investigate atât prăbușirea, cât și difuzarea neautorizată a înregistrărilor video de la bordul navei", a declarat comandorul Zach Harrell, purtătorul de cuvânt al Comandantului Forțelor Aeriene Navale ale SUA.

Peter Layton, un fost ofițer al Forțelor Aeriene Regale Australiene, citat de CNN, a spus, după ce a urmărit imaginile, că pilotul de pe F-35 părea să aibă probleme de control la apropierea de portavion.

Potrivit fostului ofițer, imaginile prăbușirii sugerează că pilotul nu folosea sistemul automat de aterizare. Acesta este un dispozitiv digital de control care reduce numărul de corecții pe care pilotul trebuie să le facă pentru o apropiere sigură de puntea portavionului.

Acesta este al doilea accident aviatic care implică o aeronavă de tip F-35 care operează de pe un portavion. Un avion de luptă britanic F-35B a plonjat în Marea Mediterană în noiembrie anul trecut, în timpul unei încercări eșuate de decolare de la bordul portavionului Royal Navy HMS Queen Elizabeth. La momentul respectiv, pilotul a reuşit să se catapulteze, dar pentru recuperarea aeronavei a fost nevoie de câteva zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel