Momentul în care zeci de mercenari ai Wagner Group sunt lichidați în apropiere de Bahmut (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Luptătorii ruși ai aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group au fost eliminați în apropiere de Bakhmut, în zona Soledar. Ianuarie 2023. Sursa Foto: Forţele Armate Ucrainene.
Luptătorii ruși ai aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group au fost eliminați în apropiere de Bakhmut, în zona Soledar. Ianuarie 2023. Sursa Foto: Forţele Armate Ucrainene.

Militarii ucraineni, care lupta pentru apărarea oraşului Bahmut, au învins mai multe detașamente de asalt ale forţelor ruse de ocupaţie. Treizeci și cinci de mercenari ruși, aflaţi în apropiere de Soledar, au încercat să atace pozițiile forţelor armate ucrainene, dar au fost atacaţi de Brigadă 45 de artilerie a armatei ucrainene.

Focurile de artilerie, care vizau poziţiile forţelor ruse de lângă Soledar, au fost reglate cu ajutorul unei drone de recunoaştere.

Militarii unei unităţi a armatei ucrainene, cu indicativul "Madyar", au declarat că aproximativ 15 militari ruşi au fost găsiți într-un singur tranşeu care a fost lovit în plin de focul de artilerie.

Trupele ucrainene s-au retras probabil din orașul Soledar și continuă să se apere împotriva forțelor rusești în apropiere de Bahmut . Acest lucru a fost afirmat miercuri într-un raport al Ministerul britanic al Apărării, a relatat European Pravda.

După cum s-a menționat, pentru prima dată pe 16 ianuarie, este probabil ca forțele ucrainene să se fi retras din orașul Soledar din Donbass, lăsând controlul asupra acestuia în mâna forțelor militare ruse și ale mercenarilor Wagner Group. Cu toate acestea, Forţele Armate Ucrainene au stabilit noi linii defensive în partea de vest a oraşului.

Ofensiva rusă de la Soledar a fost efectuată în principal de forțele Wagner și a fost o operațiune de sprijin care avea ca scop în cele din urmă încercuirea Bahmutului.

Una dintre cele două rute principale de aprovizionare a Ucrainei către Bakhmut se află acum sub o presiune din ce în ce mai mare.

Imaginile arată că, de la începutul lunii ianuarie 2023, sudul și estul orașului Bahmut au continuat să fie sub tiruri grele ale focului de artilerie. Este aproape sigur că forțele ucrainene continuă să se apere împotriva forțelor rusești de la periferia orașului. 

Reamintim că serviciile de informații britanice au raportat anterior că atât Ucraina, cât și Rusia au obținut succese limitate în ultimele șase săptămâni.

Ostilitățile violente continuă în zona Soledar și Bahmut la 18 ianuarie, iar trupele rusești nu dețin controlul deplin asupra niciunuia dintre aceste orașe. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în timpul unui briefing la 18 ianuarie, a relatat Ukrinform.

El a adăugat că au avut loc "lupte brutale" în această zonă a regiunii Donețk, în special în apropiere de Soledar. Potrivit evaluării americanilor, controlul asupra teritoriului orașului este disputat.

Kirby a mai spus că forţelor ruse de ocupaţie au făcut progrese treptate în ultimele zile, dar că acestea au avut un cost ridicat. La urma urmei, inamicul umple de fapt pozițiile trupelor ucrainene cu cadavrele luptătorilor lor.

De asemenea, se raportează că eforturile ruşilor sunt conduse în principal de Wagner, cu un oarecare sprijin din partea armatei ruse. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că "Prigozhin vrea să fie văzut ca fiind mai relevant și mai indispensabil pe câmpul de luptă" decât forțele armate ruse. Prin urmare, există în continuare tensiuni între Ministerul rus al Apărării și mercenarii Wagner, a adăugat Kirby.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel