Momentul în care sistemele HIMARS ale armatei ucrainene lovesc două obuziere ruseşti 2S5 Giatsint-S (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Luhansk, armata ucraineană a folosit lansatoare de rachete americane HIMARS pentru a distruge două obuziere ruseşti 2S5 Giatsint-S (Hyacinth-S). În apropierea satului ucrainean Popasna, ocupat în prezent de forţele ruse, armata ucraineană a indentificat mai multe poziţii ale armatei ruse unde se aflau şi două obuziere autopropulsate 2S5 Hyacinth-S.

Iaroslav Tropinov, voluntar al fundației Army SOS, a declarat că militarii ucraineni au tras două rachete ghidate de pe M142 HIMARS MLRS spre pozițiile forţelor ruse care ocupa acum satul Popasna.

Momentul în care rachetele ghidate trase de pe M142 HIMARS au lovit pozițiile militarilor ruşi, iar obuziere autopropulsate 2S5 Giatsint-S (Hyacinth-S) pot fi observate cu explodează.

Recunoașterea din teren (n.r. culegerea de informaţii) și coordonarea focului asupra tintelor au fost asigurate de o dronă Valkyrie și de un sistem Kropiva (n.r. este un sistem testat în luptă, conceput pentru automatizarea sarcinilor pe câmpul de luptă) oferit armatei ucrainene de voluntarii ONG-ului ucrainean Army SOS, potrivit publicaţiei ucrainene Militarny.

După cum puteţi găsi şi pe site-ul fundației Army SOS, acesta a devenit locul unde oamenii pot dona bani pentru a ajutat la achiziţionarea de drone, tablete, sisteme de localizare (GPS) şi sisteme de culegere de informaţii, toate destinate înzestrării armatei ucrainene.

Săptămâna trecută, Forţele Armate Ucrainene au prezentat imagini cu momentul în care un convoi militar al armatei ruse este distrus de Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale. Îndeplinirea cu succes a misiunii a fost posibilă datorită folosirii unui UAV Magyla-3 - achiziţionat din donaţiile cetăţenilor lituanieni - care a trimis coordonatele cu poziţia convoiului către sisteme HIMARS.

Caracteristici ale obuzierelor ruseşti 2S5 Giatsint-S, distruse de armata ucraineană:

Obuzierul autopropulsat 2S5 este montat pe un șasiu cu șenile, similar cu cel al obuzierului autopropulsat de 152 mm 2S3. Giatsint 2S5 este echipat cu un tun fără turelă de 152 mm/L54. Acest tun este completat cu un sistem de asistență la încărcare. Cadența maximă de tragere este de 5 - 6 proiectile pe minut.

Obuzierul autopropulsat 2S5 trage proiectile HE-FRAG obișnuite și asistate de rachete, HEAT și proiectile fumigene. Distanța maximă de tragere cu un proiectil HE-FRAG obișnuit este de 28,4 km și de până la 33 km cu un proiectil asistat de rachetă.

2S5 a fost folosit pentru prima dată în luptă de Uniunea Sovietică în războiul din Afganistan. Mai târziu, forțele ruse l-au folosit în Primul Război Cecen și în Al Doilea Război Cecen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel