Convoi militar al armatei ruse, distrus de Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale (Foto/Video). Au fost folosite sistemele HIMARS şi un UAV cumpărat din donaţii

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au prezentat noi imagini cu momentul în care un convoi militar al armatei ruse este distrus de Forţele ucrainene pentru Operaţii Speciale. Îndeplinirea cu succes a misiunii a fost posibilă datorită folosirii unui UAV Magyla-3 - achiziţionat din donaţiile cetăţenilor lituanieni - care a trimis coordonatele cu poziţia convoiului către sisteme HIMARS.

Armata ucraineană a prezentat distrugerea unui convoi de camioane cu muniții care a fost reperat în zona satului Stara Krasnianka, în regiunea Luhansk.

Jurnalistul lituanian Andrius Tapinas a precizat că militarii ucrainenei care au luat parte la această operaţiune au folosit o dronă Magyla-3 pentru a indica cu exactitate artilerie locul în care se aflau camioanele ruseşti.

Youtube video image

În materialul video se poate observa cum drona Magyla-3 - operată de forțele pentru operaţii speciale ale armatei ucrainene - urmăreşte convoiul militar rusesc. Andrius Tapinas precizează că la scurt timp drona a transmis toate informații și coordonate colectate din teren către sistemele HIMARS. Ce a urmată nu mai are nevoie de descriere.

Drona Magyla-3 a fost achiziționată pentru Forțele Armate Ucrainene în urma unei campanii de strângere de fonduri demarată de cetățeni lituanieni.

Magyla-3 este o dronă de recunoaștere cu decolare verticală EOS C VTOL. Lituanienii au cheltuit 990.000 de euro pentru șase astfel de drone. Costul uneia dintre ele este de 165.000 de euro.

Dronele au fost denumite "Magyla" după vechea zeiță lituaniană a morții. Dronele "EOS C VTOL" ("ELECTRIC HIGH PERFORMANCE VTOL MINI-UAV") sunt dezvoltate de compania estoniană "Threod Systems", care produce mai multe tipuri  de aeronave fără pilot.

EOS C este un mini-UAV extrem de silențios, nu se aude nici măcar la altitudini joase. Camera dronă poate înregistra în detaliu echipamentele inamice la o distanță de până 15 kilometri. Drona are o fiabilitate și o siguranță ridicată în timpul decolării și aterizării verticale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel