Momentul în care o unitate a forţelor ucrainene pentru operaţii speciale distruge zece tancuri ruseşti în Donetk (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

O unitate a Forțelor pentru Operaţii Speciale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), cunoscută în Ucraina sub numele de ''Lupii Albi'', a distrus, într-o singură noapte, zece tancuri rusești și un transportor blindat de trupe. Un material video cu momentul desfăşurării operaţiunii a fost postat de către biroul de presă al SBU pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 18 martie.

 

,,Operatorii noștri din Centrul de Operații Speciale "A" au distrus echipamente inamice în direcția Donețk. De asemenea, a fost incendiat și un transportor blindat inamic. Astfel, au fost distruse unsprezece ținte! Peste noapte", a precizat biroul de presă al SBU pe pagina sa de Facebook.

Materialul video publicat a arătat că, pentru detectarea și distrugerea tancurile rusești și a altor vehicule blindate, forțele speciale ucrainene au folosit drone pentru a arunca dispozitive explozive sau alte tipuri de proiectile expozitive pentru a distruge vehicule blindate ale forţelor ruse.

Utilizarea dronelor pentru a lansa muniții poate oferi o serie de avantaje față de formele tradiționale de atac aerian. Dronele sunt adesea mai mici, mai rapide și mai agile decât aeronavele tradiționale, ceea ce le face mai greu de detectat și interceptat. De asemenea, acestea pot fi operate de la distanță, permițând operatorului să rămână într-un loc sigur, relativ departe de ţintă vizată.

În urma lansării și a detonării proiectilelor lansate din drone, vehiculele de luptă rusești au luat foc, iar unele dintre ele au explodat. Operatorii ucraineni de drone au fost nevoiți să folosească mai multe tipuri de muniții pentru a distruge vehicule blindate ale forţelor ruse de ocupaţie.

Judecând după imaginile publicate, în unele cazuri a fost vorba de proiectile de tip HEAT (High-Explosive Anti-Tank) care a fost folosită pentru a distruge  vehiculele blindate rusești. Cel mai probabil, acest tip de proiectile au fost convertite pentru a putea fi lansare cu ajutorul unor drone.

Centrul de Operații Speciale "A" al SBU este una dintre cele mai eficiente și mai fiabile unități pentru operații speciale din cadrul SBU, înființată în 1994 pentru a combate acţiunile teroriste și a proteja interesele naționale ale Ucrainei. Militarii din carul acestei unităţi desfășoară operațiuni speciale, care sunt esențiale pentru asigurarea securității și stabilității Ucrainei.

Principalele sarcini ale Centrului "A" sunt oprirea atacurilor teroriste, contracararea formațiunilor armate ilegale, a organizațiilor teroriste, a serviciilor de informații și a grupurilor de sabotaj ale statelor străine.

Începând cu anul 2022, luptătorii Centrului pentru Operații Speciale "A" s-au alăturat acțiunilor de eliminare a militarilor ruși de pe teritoriul Ucrainei și de eliberare a teritoriilor ucrainene de sub ocupație.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel