Moldova accelerează pe drumul pro-european. Maia Sandu: Integrarea europeană nu e un termen abstract

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Președintele moldovean Maia Sandu a avut o întrevedere oficială cu Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat și a reiterat parcursul european Chișinăului.

Maia Sandu a subliniat că integrarea europeană nu este pentru Chișinău „un termen abstract” ci un „plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația” din țară cu proiecte concrete.

„Am avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, căreia i-am mulțumit în numele meu și al Republicii Moldova pentru susținerea oferită de-a lungul anilor în diferite domenii, susținere care a apropiat țara noastră de familia europeană și de care au beneficiat cetățenii noștri. Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract.

Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete. Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene”, a transmis Maia Sandu pe pagina personală de Facebook.

Totodată, președintele Republicii Moldova a anunțat că „Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”.

 

UE a fost mereu alături de Republica Moldova

 

Și, transmite Maia Sandu, UE a fost mereu alături de Chișinău, „atât în momente bune”, cât și „în momente mai grele” iar cetățenii moldoveni i-au oferit un mandat pentru „consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova”.

„Am vorbit despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat. Cetățenii Republicii Moldova s-au convins timp de mulți ani că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi, și în momentele bune, și în momente mai grele. Cooperarea cu UE a adus și aduce în continuare beneficii concrete cetățenilor noștri.

Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă, în țara noastră, și a crescut rezistența Republicii Moldova la șocurile economice atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cât și pentru a atenua efectele crizei economice”, a conchis Maia Sandu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel