Moartea lui Prigojin - confirmată oficial în Rusia. De la Washington Joe Biden transmite că „nu e surprins cu nimic”

Darius Muresan |
Data publicării:
Prigojin, alături de mercenari Wagner. Foto: Captură video via Fox News
Prigojin, alături de mercenari Wagner. Foto: Captură video via Fox News

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, la originea unei rebeliuni în iunie, adjunctul său şi ceilalţi opt pasageri au murit în urma prăbuşiri unui avion privat de dimensiuni mici, miercuri, în Rusia, relatează Agepres, care citează AFP.  Alături de Prigojin a murit și principalului comandant al grupării Dmitri Utkin.

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că Evgheni Prigojin se afla la bordul avionului care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg şi care s-a prăbuşit în regiunea Tver, toate persoanele aflate la bord fiind decedate.

"Potrivit companiei aeriene, la bordul avionului Embraer - 135 se aflau următorii pasageri", a indicat Rossaviatsia, citând numele Prigojin, dar şi pe cel al principalului comandant al grupării Dmitri Utkin.

"La bord erau zece persoane, între care trei membri ai echipajului. Potrivit primelor informaţii, toate persoanele aflate la bord au decedat", a indicat anterior pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă.

Interesant e că după anunțul privind moartea pasagerilor subiectul nu mai există sau e bagatelizat în presa rusă, controlată de Kremlin. Spre exemplu, cea mai importantă agenție de presă din Rusia, Tass, nu mai are pe pagina principală a site-ului nicio știre despre asasinarea lui Evgheni Prigojin.

Avionul Embraer Legacy s-a prăbuşit în apropierea satului Kujenkino, din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, a indicat de asemenea ministerul.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că "nu este surprins" de posibila moarte a liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, miercuri, într-un accident de avion în Rusia, relatează AFP.

"Nu ştiu încă ceea ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins", a declarat el jurnaliştilor.

"Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face", a adăugat preşedintele american. "Am văzut ceea ce s-a raportat. Dacă acest lucru s-ar confirma, nu ar fi o surpriză pentru nimeni", a declarat anterior Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al executivului american.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel