Mitingul electoral al lui Trump, perturbat de un avion F-16 care a interceptat un avion civil (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă F-16 al US Air Force a interceptat un avion civil de mici dimensiuni care intrase în spațiul aerian restricționat, deasupra mitingului președintelui Donald Trump din Arizona. Iniţial, aeronava de mici dimensiuni nu a reacționat la procedurile inițiale de interceptare, ceea ce a determinat pilotul de pe avionul F-16 să-i atragă atenţia folosind contramăsuri (flares).

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunțat că aeronava care a încălcat spațiul aerian nu a reacționat la procedurile inițiale de interceptare, dar a stabilit comunicații radio după ce un avion F-16 al US Air Force a lansat contramăsuri (flares), iar apoi a fost escortată în afara zonei restricționate fără alte incidente, potrivit Military.com.

Avionul civil de mici dimensiuni nu a fost vizibil pentru cei aflaţi la sol, dar momentul în care avionul F-16 a lansat rachetele de semnalizare a putut fi auzit şi văzut, ceea ce a dus la o reacție a mulțimii strânsă la mitingul președintelui Donald Trump. 

Rachetele de semnalizare sunt adesea folosite ca contramăsură împotriva rachetelor care caută amprenta termică a unei aeronave, dar pot fi folosite și pentru a atrage atenția unui pilot care nu comunică cu serviciul de control al traficului aerian. 

Zonele în care zoburile sunt restricţionate temporar sau TFR sunt stabilite de Administrația Federală a Aviației (FAA), NORAD și Forțele Aeriene. În cazul de fată, aceste restricţii se impun în zonele unde se află preşedintele american, ca măsură de securitate.

FAA și NORAD emit de obicei comunicate de presă pentru a avertiza piloții civili cu privire la zonele în care zoburile sunt restricţionate. În timp ce restricțiile sunt în vigoare, aeronavele trebuie să aibă un plan de zbor şi trebuie să comunice cu serviciul de control al traficului aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel