Misiunea Orbital se extinde. Marinarii ucraineni se vor antrena pe nave ale Royal Navy

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Forțelor Navale ucrainene a anunțat pe pagina sa de Facebook că misiunea britanică de instruire din Ucraina, cunoscută ca Operația Orbital, a propus ca marinarii ucraineni să se antreneze pe navele Royal Navy.

„La Odesa, în cadrul unei întâlniri de coordonare între reprezentanții marinei ucrainene și cei ai comandamentului misiunii Orbital, s-a propus instruirea echipajelor navelor și a echipelor de instructori ai flotei naționale pe navele Royal Navy, în acest an", se arată în comunicat.

Părțile au discutat despre extinderea antrenamentelor, instruirii și îndrumării instructorilor Centrului 198 de Instruire al Forțelor Navale, Școlii de scafandri, Școlii de marină și instruirea echipajului de zbor al Brigăzii de Aviație Navală, ca parte a misiunii de formare militară desfășurată de Regatul Unit în Ucraina.

Noul pas făcut în relațiile militare dintre Ucraina și Marea Britanie a fost inițial anunțat în septembrie 2020, când secretarul apărării Ben Wallace a anunțat că Marea Britanie va intensifica sprijinul acordat Ucrainei și va conduce o inițiativă multinațională de formare și instruire maritimă pentru Forțele Navale ucrainene. Danemarca, Suedia, Canada, Lituania, Letonia și Estonia urmează să se alăture misiunii în acest an.

Misiunea Orbital a fost înființată în 2015 în urma ocupării Crimeei de către Federația Rusă. Ministerul Apărării din Ucraina este angajat în mai multe astfel de colaborări internaționale destinate dezvoltării și perfecționării abilităților militarilor ucraineni, precum JMTG-U (Joint Multinational Training Group - Ucraina), UNIFIER (misiune de instruire susținută de Forțele Armate canadiene) și LMTG-U (misiune de instruire organizată de Forțele Armate lituaniene).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel