Mișcarea de rezistență Atesh din Crimeea monitorizează activitatea navală a ruşilor în Portul Sevastopol pentru a-i ajuta pe ucraineni să efectueze noi atacuri

O mare navă de asalt amfibie rusă (LAS) în Portul Sevastopolul aflat sub ocupație. Ianuarie 2024. Crimeea, Ucraina. Sursa Foto: Gherilele Atesh.
O mare navă de asalt amfibie rusă (LAS) în Portul Sevastopolul aflat sub ocupație. Ianuarie 2024. Crimeea, Ucraina. Sursa Foto: Gherilele Atesh.

Forțele ruse de ocupaţie continuă să folosească nave mari de desant în porturile din Crimeea ocupată, în scopuri logistice. Mișcarea de rezistență Atesh din Crimeea a consemnat sosirea unei nave mari de desant a Federației Ruse la cheiul Grafskaya din Portul Sevastopolul aflat sub ocupație. Se pare că nava a fost ''camuflată'' și ar putea intra în curând în serviciul de luptă.

,,Agenții noștri, după o lungă perioadă de timp de recunoaștere și așteptări, au reușit să consemneze redislocarea navei de debarcare Proiect 775 la cheiul Grafskaya din Sevastopol", au declarat membrii mișcării de rezistență pe Telegram. Grupul Atesh subliniază că, odată ajunsă în port, nava a fost ascunsă, utilizându-se elemente de camuflaj.

,,Cel mai probabil, în curând va îndeplini sarcini de luptă. Am transmis de mult timp toate informațiile pe linie operativă către Forțele Armate ale Ucrainei", a precizat Atesh.

Trebuie remarcat faptul că Forțele Armate Ucrainene au dobândit deja experiență în ceea ce privește distrugerea acestui tip de navă; în special, este vorba despre nava Novocherkassk (VDK-46), lovită la 26 decembrie 2023.

Atunci, distrugerea navei a avut loc dimineața, în timpul manevrelor de ancorare a acesteia în portul Feodosia, aflat în Peninsulă Crimeea ocupată temporar.

După ce nava a fost lovită, pe bordul acesteia a izbucnit un incendiu, în urma căruia a avut loc o explozie puternică, ceea ce a indicat prezența unei încărcături explozive la bord.

Nava mare de desant Novocherkassk a devenit a cincea navă mare de desant a Flotei ruse din Marea Neagră, care a fost distrusă de ucraineni.

Chiar înainte de începerea invaziei la scară largă, rușii au suplimentat Flota rusa din Marea Neagră cu un număr suplimentar de nave de desant, pe care intenționau să le folosească pentru operațiunea de asalt asupra orașului port Odesa.

Reamintim că, în septembrie 2023, militarii ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale au povestit cum au fost ajutați să atace Minsk - o mare navă de desant rusesc - aflată în Peninsula Crimeea ocupată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel