Mișcarea de partizani care a revendicat uciderea liderului rus din Herson susține că a „lichidat” în Crimeea 30 de soldați ruși

Celebri „omuleți verzi” ruși, apărând în 2014 sediul Parlamentului din Crimeea, alături de un semn pe care scrie „Crimeea Rusia”, sursă foto: NATO
Celebri „omuleți verzi” ruși, apărând în 2014 sediul Parlamentului din Crimeea, alături de un semn pe care scrie „Crimeea Rusia”, sursă foto: NATO

Activiştii mişcării "ATEŞ" din Crimeea anunţă lichidarea a 30 de militari ruşi care fuseseră internaţi în spitale din Simferopol - potrivit unui mesaj postat pe canalul oficial de Telegram al partizanilor. 

Aceştia au adăugat că veridicitatea informaţiei respective poate fi verificată analizând datele furnizate de morgi şi spitale. "Verificaţi secţiile, verificaţi morgile... Puteţi nega de 300 de ori acest lucru, dar noi vă spunem că este adevărat! Gândiţi!" - a scris mişcarea pe Telegram, potrivit Rador. Pe 12 noiembrie, "ATEŞ" a publicat o listă cu 25 de persoane pe care le-ar fi lichidat partizanii anti-ruşi.

Cu o zi înainte, au apărut informaţii potrivit cărora membri ai mişcării respective au intrat în Spitalul Naval din Sevastopol, precum şi în maternitatea Nr. 2, unde au fost internaţi soldaţi ruşi răniţi.

Amintim că, la începutul lunii octombrie, partizanii au anunţat crearea unei organizaţii subterane "ATEȘ" în rândurile Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse cu scopul de a distruge armata invadatorilor din interior. Pentru a face acest lucru, ucrainenii, tătarii şi ruşii pro-ucraineni de pe teritoriul Crimeii sunt invitaţi să se alăture mişcării de partizani.

 

Aceeași grupare de partizani a revendicat moarta liderului rus Stremousov. Moscova susține că acesta a murit într-un accident de mașină 

 

Recent, "ATEŞ" şi-a asumat responsabilitatea pentru lichidarea lui Kirill Stremousov, "şeful adjunct al administraţiei" numite de Rusia în regiunea Herson.

Partizanii au transmis că acesta nu a murit într-un accident, aşa cum susţine Moscova. Pe canalul său de Telegram, "ATEŞ" menţionează că Stremousov a fost "vânat" de foarte mult timp, fiind urmărit la Skadovsk, Henicesk, Simferopol şi Herson.

Partizanii susţin că, la sfârşitul lunii octombrie, au aflat că Stremousov are mai puţini bodyguarzii decât înainte, aşa că au început să-l urmărească. În noiembrie, partizanii au distribuit mesaje în care anunţau că vor oferi câteva mii de dolari pentru lichidarea lui Stremousov.

"Astăzi (9 noiembrie, n.r.), la 10:38, am primit primul raport despre Stremousov: a fost lichidat, dar nu în accident! Totul s-a întâmplat cu mult timp înainte şi, în mod special, datorită bodyguarzilor lui Stremousov. Băieţi, sunteţi la înălţime, ca întotdeauna!" - a scris "ATEȘ" pe Telegram, în ziua în care presa rusă a transmis primele informaţii despre moartea lui Kirill Stremousov.

Pe 9 noiembrie, propagandiştii ruşi au anunţat că Stremousov ar fi murit într-un accident rutier lângă Henichesk, regiunea Herson. Informaţia a fost confirmată de aşa-numitul "şef al administraţiei militaro-civile" din Herson, Vladimir Saldo.

Cu toate acestea, videoclipul difuzat de Saldo, în care acesta confirmă decesul lui Stremousov, a fost înregistrat cu două ore înainte de primele ştiri despre presupusul accident. Analizând metadatele fişierului video, jurnaliştii au constatat că videoclipul a fost înregistrat la ora 14:01, în timp ce prima ştire despre moartea lui Stremousov a fost publicată de presa pro-rusă la ora 16:01.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel