Una dintre marionetele Kremlinului din Herson a fost ucisă într-un accident de mașină

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației instalate de Rusia în regiunea Herson, a murit într-un accident de mașină, au informat agențiile de presă de stat, citând oficiali locali susținuți de Rusia.

Potrivit presei locale, accidentul s-a petrecut lângă Henichesk, în regiunea Herson. Mașina blindată a lui Stremousov a intrat în coliziune cu un camion. 

Stremousov, anterior blogger anti-vaccin și marginal politic, a apărut ca una dintre cele mai proeminente fețe publice ale ocupației ruse a Ucrainei , folosind frecvent rețelele sociale pentru a înregistra videoclipuri agresive anti-ucrainene.

Moartea lui Stremousov survine când Ucraina pare să fi lansat o nouă ofensivă pentru a recuceri orașul cheie Herson.

Într-o adresare video de marți seara, Stremousov a spus că forțele ucrainene au câștigat un punct de sprijin la marginea de nord a Snihurivka, un oraș din sudul Ucrainei care se află pe o autostradă la 31 de kilometri nord de Herson.

Agenția de știri de stat rusă Tass raportează că Volodimir Saldo, omul impus de Rusia ca șef în Hersonul ocupat, a confirmat decesul adjunctului său.

Așa-numitul guvernator interimar al regiunii Herson, pe care Rusia a pretins că o anexează, Volodimir Saldo, a spus: „Mi-e foarte greu să spun că Kirill Stremousov a murit astăzi. A murit pe teritoriul regiunii Herson, deplasându-se într-o mașină care a intrat într-un accident. Este tatăl multor copii: are cinci copii, iar al șaselea urmează să se nască în curând. Desigur, ne vom ocupa de toți, dar, din păcate, Kirill nu poate fi returnat.”

Pe Telegram, Denis Pushilin , liderul impus de Rusia al autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) i-a adus un omagiu lui Kirill Stremousov , pe fondul unor informații conform cărora acesta din urmă a fost ucis într-un accident de mașină.

Pușilin l-a descris pe Stremousov, care a fost o figură prolifică din rețelele sociale a autorităților impuse de Rusia din Hersonul ocupat, drept „un luptător curajos pentru dreptate, pentru adevăr, pentru poporul rus”.

Evident, comentariile din partea ucraineană despre moartea lui  Kirill Stremousov sunt diametral opuse. Jurnalistul independent de la Kiev Illia Ponomarenko a spus că Stremousov a fost un „colaborator rus” și un „trădător”.

 

Vitaliy Kim , guvernatorul Mîkolaivului, a avertizat oamenii să nu ofere informații. El a postat pe Telegram: „în interesul Forțelor Armate, îi rog pe toți cei implicați să păstreze tăcerea informațională în direcția sud”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel