Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mircea Geoană a fost numit adjunct al secretarului general al NATO Jens Stoltenberg.

Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu doar câteva minute de Jens Stoltenberg pe pagina personală de Twitter.

Numirea lui Mircea Geoană a fost confirmată oficial și de către NATO. Geoană devine al doilea om în NATO și va ocupa cea mai înaltă funcție pe care un român a avut-o vreodată în istoria celei mai importante alianțe militare din istorie.

El o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din octombrie 2016. Geoană urmează să preia funcția începând cu luna octombrie.

 

Stoltenberg a confirmat numirea lui Geoană în funcția de adjunct al secretarului general NATO



"Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt", a declarat Stoltenberg, citat în comunicat. 

"Îi sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice şi expertiza ei în securitate politică au fost de nepreţuit pentru Alianţă, într-un context în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel