Mircea Geoană: Menținerea cheltuielilor militare este în interesul aliaților NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN

Epidemia de coronavirus care afectează întreaga planetă este un eveniment epocal, care se întâmplă o dată la multe generaţii, iar procesul de învăţare a lecţiilor acestei pandemii se află în plină derulare, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, luni, într-un interviu pentru RFI, citat de Agerpres. În opinia sa, în acest context, menţinerea cheltuielilor militare este în interesul ţărilor aliate.

În prezent, la nivelul organizaţiilor internaţionale este în desfăşurare un proces de analiză şi de internalizare a consecinţelor acestei pandemii. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un proces de reflecţie internă şi Alianţa analizează care este impactul acestei pandemii din punctul de vedere al securităţii, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO crede că menţinerea cheltuielilor militare este în interesul ţărilor aliate, cu atât mai mult cu cât Alianţa însăşi se implică în depăşirea crizei, prin capacitatea extrem de valoroasă a forţelor armate de a instala spitale de campanie, de a intra în zone de dezinfectare, în zone de ordine publică, în zone de control la frontiere.

În acelaşi timp, Mircea Geoană a atras atenţia că această pandemie, oricât de dominantă ar fi ea din punct de vedere politic, economic şi psihologic, nu face să dispară un arsenal de riscuri de securitate care încă există şi nu vor dispărea, ci poate chiar vor fi amplificate de această situaţie de fragilitate la nivel global.

''De aceea, din punctul nostru de vedere, a continua să investim în capabilităţi militare care sunt pregătite să facă faţă atât riscurilor pe care le cunoaştem deja, dar şi acestei noi provocări care este de o amplitudine fără precedent este în interesul ţărilor aliate", a accentuat oficialul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel