Mircea Dușa - Thomas Harvey, discuții la MApN. Mesaje din SUA

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Dușa
Mircea Dușa

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, a avut luni, 7 mai, o întâlnire a sediul MApN cu delegaţia SUA condusă de Thomas Harvey, asistentul secretarului american al Apărării pentru strategie, planuri, şi capabilităţi.

Cei doi oficiali au analizat subiectele prioritare ale agendei NATO în contextul summit-ului Alianţei din acest an, dar şi aspectele de interes comun ale parteneriatului strategic româno-american din perspectivă politico – militară.

Mircea Duşa a apreciat angajamentul asumat de SUA şi contribuţia acestora pentru securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre şi a Europei în ansamblu.

”În contextul actual al evoluţiilor securităţii regionale, consultările constante şi cooperarea bilaterală practică sunt esenţiale”, a precizat secretarul de stat. În acest context, Mircea Duşa a enumerat obiectivele şi priorităţile României, în plan politico-militar, în perspectiva summit-ului NATO ce se va desfășura în luna iulie, la Bruxelles. Printre acestea, un rol important îl ocupă securitatea în regiunea Mării Negre şi eforturile aliate pe palierul descurajării şi apărării, precum şi revizuirea Structurii de Comandă NATO.

Poziția lui Thomas Harvey față de România

Oficialul american a subliniat angajamentul Statelor Unite ale Americii faţă de relaţia bilaterală cu România, precum și promovarea eforturilor pe linia asigurării posturii NATO de descurajare şi apărare. De asemenea, Thomas Harvey a exprimat apreciere față de România atât pentru angajamentul în planul modernizării sectorului militar, cât şi pentru partajarea echitabilă a sarcinilor şi responsabilităţilor la nivelul NATO. Thomas Harvey a mai adaugat că România reprezintă un model în cadrul Alianţei şi din perspectiva sprijinului consistent pe care îl oferă în operaţiile şi exerciţiile NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel