Ministrul ucrainean de Externe: Rusia folosește minoritățile din Transcarpatia ca masă de manevră

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin
ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin

Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin spune că Rusia va folosi zona Zakarpatia pentru a destabiliza situația prin intermediul minorității maghiare din această regiune folosind tehnologii ale războiului hibrid.

Șeful diplomației de la Kiev a subliniat că zona Transcarpatia este una de risc mai ales după ce în presă au apărut imagini cu persoane care primesc pe ascuns pașapoarte maghiare la consulatul Ungariei, notează strana.ua, citat de Deschide.md.

Klimkin a subliniat că autoritățile de la Kiev trebuie să intervină rapid și să propună proiecte reale pentru a contracara intențiile unor factori externi. Ministrul a subliniat că Ucraina trebuie să-și desemneze principiile de acțiune în relația cu minoritățile etnice.

Pavel Klimkin a mai spus că Rusia ar putea folosi drept masă de manevră nu doar minoritatea maghiară din regiune, dar și pe cea românească și bulgară.

Știm foarte bine cum acționează Rusia printre minoritatea românească și cea bulgară. Moscova își va intensifica acțiunile hibride pentru destabilizarea situației”, a menționeat Pavel Klimkin.

Anterior ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a menționat că autoritățile de la Kiev ar putea să-l expulzeze pe consulul ungar din Transcarpatica, după ce televiziunile de la Kiev au difuzat un video în care acesta eliberează în masă "pașapoarte" cu cetăţenie maghiară unor localnici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel