Ministrul ucrainean al Apărării: Partea europeană a Federației Ruse ar trebui să fie demilitarizată

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, consideră că atacurile cu rachete rusești asupra Ucrainei reprezintă o provocare strategică pentru securitatea Europei. Forţele ruse de ocupaţie au tras ieri cu rachete asupra Kievului, folosind bombardiere strategice Tu-95 și Tu-160.

Reacţia oficialului ucrainean vine ca urmare atacurile pe care Forţele Armate Ruse le-au întreprins, pe 26 iunie, asupra orașelor ucrainene.

În timpul bombardamentului, din dimineață zilei de 26 iunie, asupra Kievului, invadatorii (forţele ruse de ocupaţie) au folosit bombardiere strategice Tu-95 și Tu-160.  Acestea au decolat de la Astrahan, iar rachetele au fost lansate din Marea Caspică.

Acest lucru a fost declarat de Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, precizând că ruşii au folosit rachete Kh-101.

"Invadatorii au tras asupra Kievului folosind bombardiere strategice Tu-95 și Tu-160 cu rachete Kh-101, care au o rază de acțiune de 5,5 mii de kilometri", a spus Iurii Ihnat.

Potrivit Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este necesar să se consolideze sancțiunile împotriva Rusiei până la un asemenea nivel încât aceasta să-și piardă capacitatea de a fabrica și de a menține în stare de funcționare arme de înaltă tehnologie.

Reznikov consideră, de asemenea, că este necesară desfășurarea rapidă a unor sisteme eficiente de apărare antiaeriană / antirachetă în Ucraina. Potrivit lui Reznikov, acesta este un demers foarte clar și logic, care ar trebui să fie prevăzut în strategia NATO.

"Răspunsul pe termen lung este la fel de evident. Demilitarizarea cel puțin a părții europene a Federației Ruse ar trebui să devină o condiție privind refacerea relațiilor dintre Rusia și lumea civilizată", a scris Reznikov.

Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, amploarea și specificul viitoarei demilitarizări a părții europene a Federației Ruse ar trebui să fie stabilite de specialiști.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel