Ministrul turc al Apărării: Turcia a lansat o ofensivă împotriva regimului de la Damasc

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a anunţat că a lansat o ofensivă militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, ca răspuns la atacurile din această săptămână care au adus pierderi grele Ankarei, relatează AFP.

"Operaţiunea 'Scutul de Primăvară', declanşată după atacul josnic de la 27 februarie de la Idlib, continuă cu succes", a declarat duminică ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, într-o alocuţiune transmisă la televiziune.

Turcia şi-a înmulţit sâmbătă atacurile cu drone asupra poziţiilor regimului, dar este pentru prima dată când Ankara anunţă oficial că acestea se înscriu în cadrul unei operaţiuni mai generale.

Akar a precizat că scopul acesteia este "de a pune capăt masacrelor regimului şi de a împiedica un val de migraţie".

El a adăugat că Ankara "nici nu intenţionează şi nici nu doreşte să intre într-o confruntare cu Rusia", care susţine regimul lui Bashar al-Assad, subliniind în acelaşi timp că Turcia se aşteaptă de la Moscova să facă presiune asupra Damascului pentru ca acesta "să îşi oprească atacurile".

Declaraţiile survin după o escaladare de câteva săptămâni a tensiunilor dintre Ankara şi Damasc în regiunea Idlib.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel