Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a uitat de ”operațiunea specială” din Ucraina și a scăpat porumbelul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Serghei Șoigu pare că a uitat pentru o clipă ce se întâmplă în estul Europei și a scăpat porumbelul...războiului.

De mai bine de 12 luni, Rusia sfidează o lume întreagă și își prezintă agresiunea nejustificată din Ucraina drept o operațiune specială, refuzând să recunoască faptul că ceea ce se întâmplă în țara vecină este un război în toată regula.

De altfel, în regimul lui Putin poți risca până la 15 ani de închisoare dacă îndrăznești să te referi la ”operațiunea militară specială” a Rusiei din Ucraina ca fiind un război.

Practic, potrivit legislației F. Ruse, ministrul Șoigu tocmai s-a făcut vinovat de ”răspândirea de falsuri despre acțiunile Forțelor Armate ale Federației Ruse în cadrul operațiunilor militare speciale”

Ce s-a întâmplat, de fapt? Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost întrebat de un reporter al TV Zvezda (post TV al Ministerului rus al Apărării.) cum se va termina războiul și a răspuns: „Orice război se termină cu pace”. Jurnalistul l-a întrebat apoi cât de curând ne putem aștepta la pace în Ucraina, iar Şoigu s-a grăbit să plece fără să răspundă la întrebare.

TV Zvezda a editat videoclipul cu Șojgu, plecarea sa fiind tăiată din videoclip în difuzarea ulterioară.

În ultimele luni, Rusia pare să-și pregătească cetățenii pentru un război lung. Analiștii occidentali spun că Putin intenționează probabil să prelungească conflictul cât mai mult posibil, în speranța că sprijinul occidental pentru Ucraina va scădea.

De altfel, nu este prima scăpare de acest tip a liderilor ruși. În decembrie 2022, Vladimir Putin a folosit cuvântul ”război” pentru invazia din Ucraina. ”Scopul nostru nu este să alimentam conflictul militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război”, declara Putin, în decembrie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel